Contact

Prima pagina - Nucifere.com Proiecte finalizate si in derulare
slide_01 slide_02 slide_03 slide_04 slide_05 slide_06

Prezența la Forumul Uniunii Asociațiilor Cultivatorilor de Nucifere din Republica Moldova, Chișinău – 12 Decembrie 2019

La invitația domnului Oleg Tirsină -Președintele Uniunii Asociațiilor Cultivatorilor de Nucifere din Republica Moldova, am participat la Forumul anual al acestei instituții organizat la Sala Polivalentă a Institutului Munncii din Chișinău.

În prezența a numeroase personalități din domeniul culturii nuciferelor și a unor personalități a lumii economice și economice din Republica Moldova am avut onoarea de a vorbi despre tot ceea ce ar trebui să cunoască sau să se informeze actualii și viitorii cultivatori de nuci, astfel încât activitățileproductive din acest sector să fie optimizate sau optimizabile, la costul de producție cel mai mic posibil pentru obținerea kilogramului de nucă în coajă.

Problematica prezentată este general valabilă și aplicabilă în orice fermă de cultură a nucului, indiferent de arealul geografic în care aceasta își va desfășura sau își desfășoară activitatea.

Ca element de noutate absolută, am ales să prezint atenției cultivatorilor de nuci care sunt relațiile și implicațiile alegerii schemelor de plantare super si hiperintensive la plantarea nucului, bazat pe rezultatele și practicile culturale și comerciale din principalele țări cultivatoare de nuci din lume.

Ca actuali deținători de livezi de nuci sau ca viitori cultivatori, consider că e necesar să cunoașteți sau să fiți informați despre costurile aferente fiecărei scheme de plantare, pentru a putea dimensiona corect bugetul de cheltuieli, necesarul de personal și necesarul de mașini și echipamente tehnologice .

Videoclipurile de mai jos prezintă la modul generic chestiunile importante ce ar trebui să fie cunoscute și asimilate de către cultivatorii de nuci. Pornind de la conținutul acestor materiale filmate, pot fi contactat de actualii și viitorii cultivatori de nuci care vor să își evalueze proiectelel lor de investiții în acest domeniu ca să le poată optimiza, atât pentru îmbunătățirea performanțelor productive cât și în vederea pregătirii lor fie pentru vânzarea sau pentru realizarea unor contracte de joint-venture cu investitori privați sau fonduri de investiții. Un prim proiect major pentru optimizarea cheltuielilor , pentru o livadă de aproximativ 73 de hectare din R. Moldova, a fost contractat cu ocazia acestui eveniment desfășurat în 12 decembrie la Chișinău.

Pentru cei interesați sunt disponibil pentru analizarea stării actuale a livezilor lor. Pot fi contactat utilizând datele din secțiunea Contact.

Împreună cu Oleg Tirsină, Gabriel Pătru, cu veteranul culturinolr nucifere din R. Moldova Dl Ion Comănici și cu Nikolai Kiktenko.