Contact

Prima pagina - Nucifere.com Proiecte finalizate si in derulare
slide_01 slide_02 slide_03 slide_04 slide_05 slide_06

Proiectul tehnic de autorizare a plantarii unei livezi de nuc

Potrivit  Legii pomiculturii, legea nr. 348/2003, republicata 2008 , pentru plantatiile cu suprafata mai mare de 2 (doua) hectare autorizatia de plantare se elibereaza in baza unui proiect de infiintare a plantatiei pomicole elaborat de persoane autorizate si avizat de institutul de cercetare-dezvoltare pentru pomicultura sau de statiunea de cercetare-dezvoltare pomicola.

In cazul livezilor de nuc, avand in vedere faptul ca aceasta specie este una din speciile protejate prin lege, in cadrul proiectelor tehnice  intocmite pentru eliberarea autorizatiei de plantare  vor putea fi folosite soiurile de nuc din conveierul national si european, cu precizarea ca alegerea soiului sa se faca numai in urma analizei caracteristicilor fiziologice si comportamentale ale portaltoilor si al soiurilor altoite. Aceasta observatie este necesara in masura in care  anumiti portaltoi sau anumite soiuri prezinta sau nu sensibilitati la  factorii pedologici, agrochimici si agro-meteorologici (temperaturi, precipitatii, miscarea maselor de aer) de la locul de plantare.

 

In demersul de proiectare este absolut obligatoriu ca proiectantul sa coreleze datele legate de configuratia terenului, clima, sol si caracterele portaltoilor si alsoiurilor de nuc, astfel incat solutia tehnica oferita sa corespunda atat  din punct de vedere al compatibilitatii dintre portaltoi si soi, de conditiile pedoclimatice , cat si cu obiectivele de productie stabilite de comun acord cu beneficiarul.

In cadrul procesului de proiectare se va tine cont  in mod obligatoriu de concluziile  Studiului de prefezabilitate, din care sa rezulte  soiul, portaltoiul, schema de plantare, lucrarile de intretinere si cele de modificare a numarului de pomi/hectar ( daca este cazul, dupa x ani de la plantare).

In mod obligatoriu, proiectul tehnic include si ante-calculatiile/devizele de cost pentru  toate operatiunile presupuse de infiintarea acestei livezi.

 

Daca doriti sa colaboram pentru intocmirea proiectului tehnic pentru autoziarea plantarii unei livezi de nuc, va rog sa transmiteti o solicitare scrisa la adresa de email iosif.kiss@nucifere.com .