Contact

Prima pagina - Nucifere.com Proiecte finalizate si in derulare
slide_01 slide_02 slide_03 slide_04 slide_05 slide_06

Responsabilitate sociala

In data de 13.01.2009 aparea o Decizie privind infiintarea Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice din Romania, semnata de Presedintele Romaniei Dl.Traian Basescu. Important de retinut din aceasta Decizie este continutul articolelor 3 si 4, respectiv :
Art. 3

Scopul Comisiei este acela de a analiza situaţia actualã în ceea ce priveşte riscurile sociale şi demografice majore la care este expusã populaţia României în ansamblu, dar si anumite segmente sociale vulnerabile, precum şi de a identifica soluţiile alternative pentru reducerea inechitãţilor şi riscurilor sociale în contextul apartenenţei României la UE şi al crizei economice mondiale.

Art. 4

Comisia are un caracter pluridisciplinar, fiind compusã din experţi în politici sociale, asistenţã socialã, demografie, statisticã socialã şi alte domenii conexe recunoscuţi pentru activitatea lor în domeniul riscurilor sociale şi demografice.
Anexa nr.1, cuprinzând membrii comisiei, face parte din prezenta Decizie.

Aparent, aceasta decizie isi are locul aici, pe un site dedicat nuciferelor, ” ca nuca in perete” . Asta doar la o prima vedere, pentru ca , fara urma de patima si fara coloratura politica, aceasta Comisie Prezidentiala a intocmit un raport de analiza a riscurilor sociale si demografice din Romania prezenta si viitoare, in doua variante: una extinsa si una de sinteza . Ambele sunt de citit si de meditat serios asupra lor.

Asa cum spuneam si aici , viitorul asigurarilor sociale din Romania nu va fi tocmai luminos, tendintele de scadere a populatiei active si de imbatranire vor fi extrem de accentuate . Astfel , populatia de varsta a treia si a patra va fi de 3 ori mai numeroasa in 2030 decat in anul 1990, in timp ce populatia activa va fi mult redusa.

Tocmai din acest punct de vedere consider ca infiintarea de livezi de nuc este mai mult decat o necesitate pentru orice persoana care acum este activa, atat din perspectiva starii generale de sanatate cat si din perspectiva asigurarii unei surse de venit consistente independente de sistemul asigurarilor sociale .

In data de 25 octombrie 2009 , cotidianul Evenimentul Zilei a abordat cu mult curaj si multa responsabilitate subiectul continutului real al produselor si preparatelor din carne ce comercializeaza in Romania . E un articol ce ar trebui citit de catre toti aceia care consuma in mod frecvent asemenea produse ce pun in pericol grav sanatatea populatiei.