Contact

Prima pagina - Nucifere.com Proiecte finalizate si in derulare
slide_01 slide_02 slide_03 slide_04 slide_05 slide_06

Simpozionul International al nucului – IWS 2013 China, Fenyang

Astazi la ora locala 10 ( ora 2:00 am ora Romaniei)  inceput a 7-a editie a Simpozionului International al Nucului.

Romania este reprezentata de doamna prof. Sina Cosmulescu de la Facultatea de Horticultura Craiova  si de ing. Iosif-Karoly Kiss.

Din pacate , de aici din China nu pot fi  incarcate fotografiile facute cu ocazia deschiderii acestui simpozion. Dupa revenirea in tara am sa postez mai multe imagini si cu explicatiile aferente.

Urmeaza in program o vizita in 4 campuri de productie si la o firma ce industrializeaza nucile. E extrem de interesant si util de vazut ce fac chinezii in acest domeniu. Sunt absolut  de remarcat!

 

UPDATE 1: Participantii la simpozion din afara Chinei nu participa alaturi de cei chinezi. Sau invers ! :)

UPDATE 2: Foarte multe lucruri interesante vazute in camp: Randuri de pepiniera intre randurile de livada, diverse scheme de plantare si altoiri in coroana la nucii de 3-4-5-6 ani. Poze…… multe tare.

UPDATE 3: Fara cuvinte! Am fost in vizita la o companie care proceseaza si vinde anual 13000 to de miez de nuca ,  produse in valoare de   680 milioane RMB ( yuani). 1 $= 6.2 RMB. Mult? Putin? Jos palaria pt ei!

UPDATE 3 : Poze  multe taaaare! :) Chinezilor le place tare mult sa pozeze. Sa ne pozeze.

La noi sunt baietii cu ochi albastri. Aici sunt baieti cu ecusoane albastre pasionati de fotografie. Unii au doar cate-un subiect preferat, ca prea i-am vazut fotografiind cu pasiune obiectul/subiectul pasiunii lor. E ciudat ca prea i-am vazut pe toti  strainii ca sunt fotografiati cand fotografiau? Cel putin pe mine nu m-a fotografiat nimeni atat de mult cum m-a fotografiat azi  un  coleg chinez cu ecuson albastru. Ce sa-i faci? Daca vin atat de rar pe aici… poate…ca sa nu ii fie dor de mine cand ma voi intoarce acasa.  Cred ca deseara o sa beau cu el o doza de lapte de nuca, ca intre prieteni… ( Chiar au asa ceva pe aici) :)

Culmea fotografiei la chinezi? Sa fotografiezi fotograful cand isi face  meseria :)

UPPDATE 4: Va mai amintiti  serbarile de 23 august de pe stadion? Eh… Azi am vazut  (re-…) ceea ce nu mai credeam sa “vaz/” pe viu vreodata: un fel de 23 august chinezesc, cu locuri marcate pentru fiecare persoana in parte, intr-un centru expozitional/de conferinte construit in 2 luni de zile special pt acest eveniment. Si locurile de parcare la punctele de interes marcate pt exact toate microbuzele cu care am fost prin vizita.  Da’ marcate cu vopsea si fiecare stia exact ce are de facut.

UPDATE 5: Un mare MULTUMESC voluntarilor  chinezi care  fac ca lucrurile sa se miste mai usor aici. De la aeroport, la hotel, in deplasari si  iarasi la hotel si in final la aeroport. Curios sau nu… multi stiu de poporul roman ca le e un popor  prieten ” aproape ca un frate” ( am citat aproximativ din memorie parerea unui voluntar chinez). Cert e ca noi romanii suntem priviti cu simpatie de voluntarii poporului prieten “aproape frate”.

 

In limita timpului disponibil si in functie de evolutiile de aici, voi reveni cu informatii suplimentare.

 

De la peste 15000  de km…

Toate cele bune!