Contact

Prima pagina - Nucifere.com Proiecte finalizate si in derulare
slide_01 slide_02 slide_03 slide_04 slide_05 slide_06

Studii de prefezabilitate pentru infiintarea livezilor

Pentru ca reusita unei livezi este conditionata de mai multi factori , persoana care doreste sa infiinteze o livada – indiferent de specia vizata – are nevoie de un studiu de prefezabilitate care sa ii raspunda punctual la urmatoarele intrebari:

1. Care sunt conditiile pedologice de pe terenul pe care se doreste infiintarea;
2. Care sunt conditiile climatice, respectiv temperatura media anuala, medie lunara, datele de aparitie ale ingheturilor tarzii de primavara si ale celor timpurii de toamna, cuantumul precipitatiilor anuale defalcat pe luni si anotimpuri;
3. Caracteristicile reliefului, respectiv orientarea pe puncte cardinale ( expozitia), panta terenului, situarea exacta a terenului pe panta si efectele pozitionarii terenului in raport cu vecinatatile, cu eventualele obstacole naturale si cu configuratia terenurilor din proximitate care ar putea influenta circulatia maselor de aer;
4. Care sunt speciile si soiurile/hibrizii care pot fi cultivati in conditii de favorabilitate medie si ridicata, potrivit prevederilor Legea pomiculturii, legea nr. 348/2003, republicata 2008.

In functie de aceste date si de marimea livezii ce urmeaza a fi infiintata , nucifere.com va intocmi studiul de prefezabilitate astfel incat persoanele fizice si juridice interesate sa investeasca intr-o plantatie pomicola sa aiba situatia corecta si completa referitoare la alternativele pe care le au la dispozitie pentru valorificarea potentialului de productie pomicola in zona dorita.

Pentru mai multe informatii si pentru o cerere de oferta pentru intocmirea unui studiu de prefezabilitate transmiteti o solicitare la adresa de email iosif.kiss@nucifere.com .

Succes!

Ing. Iosif Kiss